Lipo plasti olarak da bilinen liposuction bir kilo verme, zayıflama yöntemi değildir. Daha çok vücudun belli bölgelerinde birikmiş inatçı yağ dokularının çıkarılmasıyla vücudu daha ince görünümlü daha orantılı bir yapıya kavuşturmaktır. Bir anlamda vücudu heykeltıraş gibi şekillendirmektir. Her türlü egzersiz ve diyete rağmen belli bölgelerde toplanmış yağ dokusunu eritebilmek mümkün değildir. Bu bölgeler karın, göbek çevresi, sırt, bacaklar, göğüs bölgesi, yüz, çene, kalça ve uyluklar ya da üst kollar olabilmektedir.
Halk arasında göbek yağı aldırma ya da karın yağı aldırma olarak da bilinen liposuction, terim olarak cilt altı yağların cerrahi olarak aspire edilmesi işlemidir. Amaç güzel görünümlü vücut hatları elde edilmesi ve bunun temel tıbbi ilkeler gözeterek gerçekleştirilmesidir. Liposuction vücudun belli bölgelerine uygulanabilmektedir. Karın bölgesi liposuction ve üst bacak liposuction hastalarımız tarafından en çok merak edilenler olup aynı zamanda kollar, çene altı, sırt bölgesi gibi çeşitli alanlara uygulanabilmektedir.
İzmir Can Hastanesinde vaser liposuction yöntemi dünyanın önde gelen merkezleri ile aynı anda kullanımı girmiş olup güvenli bir kullanım alanı sunmaktadır. Morarma riski daha azdır ve hastanın hissettiği ağrı miktarı da diğer yöntemlere göre daha düşüktür.
Liposuction, bir kişinin istenmeyen yağ depolarını çıkarmak için tasarlanmış bir cerrahi işlemdir.
Liposuction kimlere uygulanmalıdır;
Liposuction uygulamasına hazırlık, Can hastanesi estetik ve plastik cerrahi kliniği olarak uygulamanın mutlaka oldukça deneyimli, yetkin, akredite plastik cerrahi uzmanı tarafından her türlü acil ve teknik donanıma sahip akredite bir hastanede yapılmasını öneriyoruz. İşlem öncesi gerekli fizik muayene ve labaratuvar değerlendirmeleri yapılarak, Hangi bölgelerden ne kadar yağ dokusu çıkarılacağı, Hangi yöntemin uygulanacağı sizleri bilgilendirirerek birlikte kararlaştırılacaktır. Kullanmakta olduğunuz aspirin ve diğer anti inflamatuvar ilaçların bırakılmalı, sigara kullanılmaması önerilmektedir.
Liposuction, yağ alımını gerçekleştirmek için özel tasarlanmış ince kanüller kullanır. Önceden belirlenmiş küçük kesi deliklerinden kanül adı verilenin ince bir tüple girilerek vakum etkisiyle belirlenen miktarda yağ dokusu boşaltılır. Bu amaçla aşağıdaki teknikler uygulanabilmektedir;
Vakum Yardımlı liposuction: bilinen klasik yöntemdir. Vakum etkisiyle yağ dokusu emilerek çıkarılır.
Yüksek enerji Yardımlı liposuction: kanül titreşimini arttıran bir cihaz yardımıyla vakum uygulaması hızlandırılmaktadır.
Ultrason Yardımlı liposuction: erkeklerde ve geniş bölgelerde ultrason enerjisi kullanılarak yağ dokusu eritilerek Emilmektedir.
Vaser: Üzerinde yer alan çok sayıda kanallar aracılığıyla enerjiyi eşit şekilde dağıtarak vücuttan alınmasını kolaylaştıran ultrasonik bir yöntemdir. Ayrıca oluşturduğu ısı etkisi derinin iç yüzeyinin büzülmesi ve sıkılaşmasını sağlama avantajına sahiptir.
Lazer Yardımlı liposuction: lazerin tıpkı ultrason gibi yağ hücrelerini parçalayacağı, aspirasyon işleminin daha hızlı ve etkin uygulanacağı, Derinin iç yüzeyinin daha kolay toplanmasını sağlayacağı düşünülmektedir.
Liposuction uygulaması çok küçük kesilerle yapıldığından hemen hemen hiç iz kalmamaktadır.
Liposuction uygulanabilmesi için doğumdan sonra en az altı ay geçmesi gereklidir. Çünkü bu dönemde vücut şekliniz de değişiklikler devam edecektir.
Liposuction ameliyatı sonrası bakım ve iyileşme süreci için uygulamanız gereken birkaç dikkat noktası bulunur. Liposuction Ameliyatı sonrası birkaç hafta mutlaka sizler için önerilen korseyi kullanmalısınız. Liposuction Ameliyatı sonrasında birkaç gün dinlenmeli ve ağır aktivitelerden kaçınmalısınız. Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar ve yara iyileşmesini geciktirecek sigara gibi alışkanlıklarınızı bırakmanız iyileşme sürecinize olumlu etki edecektir. Ameliyat sonrasında ilk iki gün içerisinde görülebilecek çeşitli şişlik ve morarmalar birkaç hafta içerisinde normale dönecektir. Ameliyat sonrasında pıhtı oluşumunu önlemek için en kısa sürede yürüyüşe başlamanızı öneriyoruz.
Sağlık Rehberi
Kanser tedavisinde psikolojik destek
Selülit nasıl geçer?
Gözlük reçetesi nasıl okunur?
Ameliyat sonrası dikiş izleri nasıl geçer?
Göbek fıtığı nedir?
Bebeklerde yürüme bozukluğu nasıl anlaşılır?
Tüp mide ameliyatı sonrası vitamin kullanımı gerekli midir?
Prp öncesinde nelere dikkat edilmelidir?
Gözaltı mezoterapisi nedir?
Meme küçültme ameliyatı iyileşme zaman çizelgesi