Hasta rehberi, bireylere sağlıkla ilgili bilgi, yönlendirme ve destek sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir kılavuzdur. Bu rehber, hastaların sağlık süreçlerini anlamalarına, tedavi seçeneklerini değerlendirmelerine ve sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmelerine yardımcı olur.
Hasta Odaları
İzmir Özel Can Hastanesi maksimum hasta güvenliği ve maksimum konfor ilkesi ile dizayn edilmiş olup, odanıza geldiğinizde kat hizmetleri ekibimiz ve hemşirelerimiz size odanızla ilgili bilgileri sunmaktan memnuniyet duyacaktır.
Tüm hasta odalarımızda:
Ameliyathaneler
Hastanemizde tüm cerrahi branşların kullanımına sunulan, dünya standartlarında asepsi/antisepsis prensiplerinin uygulandığı ve multidisipliner çalışmaya uygun ameliyathanemiz bulunmaktadır. Tüm cerahi branşlarda en üst düzey operasyonları son teknoloji tıbbi cihaz donanımımız ile gerçekleştirmek mümkün olmaktadır. Hastanemiz uluslararası standartlardaki ameliyathaneleri, geniş bilgi birikimi ve deneyime sahip Cerrahi ekibi ile global ölçekte birçok hastanın ameliyat olmak için birincil olarak tercih ettiği hastane olmuştur.
Refekatçi Politikası
Hasta Hakları
Hasta Yatış Süreci
Hasta kabul ofislerimiz hastane giriş katında yer almakta olup buradaki güler yüzlü ve donanımlı ekibimiz size yardımcı olmaya hazırdır. Çalışma saatleri dışında ve resmi tatil günlerinde yatış işlemleriniz Acil Servis Bankosu aracılığı ile yapılmaktadır.
Yatış esnasında aşağıdaki dokümanların yanınızda bulunması önemlidir:
Taburcu İşlemleri
Hastanemizdeki tedavinizin sonlandığı ve taburcu olacağınız doktorunuz tarafından kat hemşirelerimize bildirildikten sonra; tıbbi kayıt ve dokümantasyonununuz ekibimiz tarafından tamamlanıp kontrol edilmesi, tıbbi ekip tarafından taburculuk sonrası eğitiminin verilmesi işlemleri yapılarak dosyanız yatış-taburculuk ofisimize yönlendirilecektir. Sonrasında taburculuk ofisimize giderek taburculuk işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.
Hasta Sorumlulukları
1. Genel Sorumluluklar
1.1. Kişiler kendi sağlığına dikkat etmek için elinden geleni yapmalı ve sağlıklı bir yaşam için verilen tavsiyelere uymalıdır.
1.2. Kişi uygunsa kan verebilir yada organ bağışında bulunabilir.
1.3. Basit durumlarda kişiler kendi bakımlarını yapmalıdır.
2. Sosyal Güvenlik Durumu
2.1.Hasta; sağlık, sosyal güvenlik ve kişisel bilgilerindeki değişiklikleri zamanında bildirmek durumundadır.
2.2.Hasta; sağlık karnesinin (Bağ-Kur, Yeşil Kart gibi) vizesini zamanında yaptırmak zorundadır.
3. Sağlık Çalışanlarını Bilgilendirme
3.1.Hasta; yakınmalarını, daha önce geçirdiği hastalıkları, yatarak herhangi bir tedavi görüp görmediğini, eğer varsa halen kullandığı ilaçları ve tüm sağlığıyla ilgili bilgileri tam, eksiksiz vermelidir.
4. Hastane Kurallarına Uyma
4.1. Hasta; başvurduğu sağlık kuruluşunun kural ve uygulamalarına uymalıdır.
4.1.Hasta sağlık Bakanlığı ve diğer sosyal güvenlik kurumlarınca belirlenen sevk zincirine uymalıdır .
4.2.Hastanın; tedavi, bakım ve rehabilitasyon sürecince sağlık çalışanları ile işbirliği içinde olması beklenir.
4.3.Hasta; randevulu hizmet veren bir sağlık tesisinden yararlanıyorsa randevunun tarih ve saatine uyması ve değişiklikleri ilgili yere bildirmesi gerekir.
4.4. Hasta; hastane personelinin, diğer hastaların ve ziyaretçilerin haklarına saygı göstermelidir.
4.5. Hasta; hastane malzemelerine verdiği zararları karşılamak zorundadır.
5. Tedavisi İle İlgili Önerilere Uyma
5.1.Hasta; tedavisi ve ilaçlarla ilgili tavsiyeleri dikkatle dinlemeli ve anlayamadığı yerleri sormalıdır.
5.2.Hastanın; tedavisiyle ilgili önerilere uyum sağlayamama durumu söz konusu ise bunu sağlık çalışanına bildirmesi gerekir.
5.3.Hasta sağlık bakım ve taburculuk sonrası bakım planını beklendiği gibi doğru anlayıp anlamadığını belirtmesi gerekir.
5.4.Hasta; uygulanacak tedaviyi reddetmesi veya önerilere uymamasından dolayı doğacak sonuçlardan kendisi sorumludur