Estetik ve güzelliğe dair tutkuları ile tanınan Fransız’ların, ince ve fit bir bedene sahip olmak ve fazla yağlardan da kurtulmayı sağlayabilecek mezoterapiyi bulmuş olmaları şaşırtıcı olmayabilir. 1952 yılında Fransa’da Dr. Michel Pistor tarafından, damar ve enfeksiyon hastalıkları, spor yaralanmaları ve dolaşımın iyileştirilmesi gibi tedaviler için gerçekleştirilen bu teknik, çeşitli ilaçlardan küçük miktarlarda mezoderm yani cildin altındaki yağ ve bağ dokusuna enjekte edilmesini içerir. Böylece alltaki yağın eritilmesi amaçlanmaktadır.
Bölgesel kilo kaybı, selülit gibi konularda çözüm üretmek için hastalar mezoterapi tercih edebilmektedirler. Mezoterapi, karın, kalça, kol ve bacaklarda tedaviye ihtiyaç duyan fazla kilolu kişilerden, yada fazla kiloları olmamasına rağmen karın ve bel bölgesinde fazladan yağları bulunan kişiler için önerilebilir.
Çoğu hasta ilk tedaviden sonra sonuç gördüklerini bildirirken, çoğunluk yaklaşık dört tedavi sonrasında bir elbise bedeni veya kemer çentiği kadar kilo verebildiklerini belirtebiliyorlar. Tavsiye edilen seans sayısı 5 ile 10 arasında değişkenlik göstermekte iken, seans başına enjeksiyon sayısı 50 ile 150 arasında değişebilir.
Yalnızca zayıflamak için değil, mezoterapi uzun yıllardır Avrupa ve Güney Amerika’da saç dökülmesi, uçuk, fibromiyalji ve ayak bileği burkulması gibi sakatlanmaların da tedavisinde tercih edilebilmektedir. Sadece kozmetik çözümler için tercih edilen bir uygulama değildir mezoterapi.
Mezoterapinin en sık tercih edildiği uygulama alanları;
Mezoterapi gebelik dönemlerinde, emzirme dönemindeki annelerde önerilmez. Ayrıca kalp rahatsızlığı bulunan ve bu konuda ilaç tedavisi gören, kanser hastalarında veya insülin bağımlı hastalıklarda önerilmemektedir. Tabii tüm bu teşhisler ve kararlar için Dermatoloji kliniğinden randevu alarak doktorunuza danışmanızı önermekteyiz.
Mezoterapi seanslarından önce veya sonrasında kanı sulandıran aspirin gibi ilaçlardan uzak durmalısınız. Mezoterapi uygulanan bölgeye yaklaşık 10-15 saat boyunca su değmemelidir. Dar kıyafetler giyilmemesi de doktorlar tarafından tavsiye ediliir.
Mezoterapi, cildin onarılması, nemlendirilmesi ve kırışıklıkların azaltılması gibi sorunların tedavisi için kullanılmaktadır. Bu yöntem, yüz, boyun, saç, eller ve vücut gibi birçok bölgede kullanılır. Mezoterapi, yüz, boyun, saç, eller ve vücut gibi birçok alanda kullanılır. Bu işlem ile kırışıklıkları azaltma, cilt sıkılaştırma, leke ve akne tedavisi, saç dökülmesini önleme, selülit tedavisi gibi sorunları çözmek amaçlanmaktadır.
Sağlık Rehberi
Diş implantı yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken 4 madde
Tüp mide ameliyatı için kimler uygundur?
Ses tellerinde nodül tedavisi
Katarakt ameliyatı ne zaman yapılmalıdır?
Lipödem nedir? belirtileri ve tedavisi
Bromelain nedir?
Migren botoksu kimler için uygundur?
Lenfödem nedir?
Rahim ağzı kanseri belirtileri nelerdir?
Yaşa Bağlı Makula Dejenerasyonu nedir?