Randevu Al

Kalp-Damar Hastalıkları Tanı ve Tedavisi

ÇARPINTILARA DİKKAT !

 

Kişinin çarpıntı hissetmesi her zaman kalp ritim bozukluğu ve kalp hastalığı olduğunu göstermez. Kalp kasını yoran, kalbi zayıflatan bu rahatsızlığın genel olarak kalp damar hastalıkları kalp kapak bozuklukları veya kalp yetersizliği sebep olur. Hipertansiyon ve doğumsal sorunlar ritim düzensizliklerine sebep olan diğer sebeplerdir.

 

Normal şartlarda sağlıklı bireyler efor yapmadıkları veya duygusal stres yaşamadıkları durumlarda kalp atışlarını hissetmez. Kalbimiz normal şartlarda belirli bir düzen içerisinde atar. Kalp hızımız dakikada ortalama 60-100 arasındadır. Uyku veya dinlenme halinde kalp hızı dakikada 60 ın altına inebilir. Kişi efor yaptığında bir heyecan yaşadığında kalp atışları hızlanabilir, şiddetlenebilir ve genelde kişiler tarafından hissedilebilir. Ancak kişinin herhangi bir heyecan yaşamadan çarpıntı hissetmesi bir kalp ritim bozukluğunun belirtisi olabilir.

 

Kalp ritim bozukluğunun kesin tanısı önemlidir.  Çünkü çoğu kez gün içinde zaman zaman ya da gece saatlerinde çarpıntısı olan hasta doktora başvurusunda çarpıntısı olmadığı için görüntülenemez. Bu tür durumların çoğunda hastanın üzerine takılan 24 saatlik Ritim holter hastanın tüm gün ekg kayıtlarını aldığı için teşhiste çok önemlidir. Yine çarpıntının sebebine yönelik kansızlık, troid  hastalıkları, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları, kalp krizi, kalp yetmezliği ,doğuştan kalp hastalıkları ve diğer sebepler kan tetkikleri ekokardiyografi gibi tetkiklerle araştırılmalıdır. Tedavi sıklıkla sebebe yönelik ilaç tedavisi olabileceği gibi koroner anjiografi elektrofizyolojik  araştırma  yada ablasyon dediğimiz elektriksel olarak aritmileri yakma/dondurma işlemlerinden biri yada birkaçını seçerek olur.

 

Kardiyoloji Kliniğimizde Tanı ve Tedavisini Gerçekleştirdiğimiz Diğer Hastalıklar:

 

  • Göğüs ağrısı (Koroner arter hastalığı ve by-pass hastaları)
  • Çarpıntı şikayeti olan, ritim bozuklukları veya kalp pili takılmış hastaların tedavisi
  • Romatizmal Kalp Hastalıkları
  • Kalp Yetmezliği
  • Kalp kapak hastalıkları
  • Perikardiyal hastalıklar
  • Aort damar hastalıkları
  • Kalp pili kontrolleri