Tek veya çift taraflı görme keskinliğinde azlama ile seyreden bir durumdur.
Şaşılık ve göz kapağında düşüklük dışardan kolaylıkla fark edildiği için aile erken dönemde çocuğu doktora götürmesi nedeni ile erken tanı konulabilir. Ne var ki iki göz arasındaki gözlük Numara farklılığı dışardan gözlemle değil ancak muayene ile tespit edilebilir bir durum olduğundan tüm çocukların yenidoğan dönemindeki muayenelerinin dışında 6. Ay-1 yaş- 3 yaş- 6 yaşında rutin göz muayeneleri olmalarını öneririz.
Göz tembelliğinin tedavi edilebilecek kritik yaş 8-9 yaştır. Tembelliğe neden olan durum tespit edilerek sorun giderilir. Sonraki süreçte hastanın yaşına ve görme tembelliğinin derecesine göre ‘sağlıklı göze kapama tedavisi’ uygulanır. Kritik yaş sonrası çocuklar ve erişkinlerde nörovizyon tedavisi uygulanır. Bilgisayar tabanlı bir tedavi yaklaşımı olan bu yöntemde hekim hastaya yöntemi anlatır, uygulama evde gerçekleştirilir.
Yalnızca görme keskinliği değil 3 boyutlu görmede de ciddi sorunlar yaşanılabilir. Bu nedenle erken tanı konulduğunda düzeltilebilir bir sorun olan göz tembelliğini önleyebilmek için çocuklarımızı düzenli olarak muayene ettirmeliyiz.
Göz Sağlığı ve Hastalıkları
Diyabetik Retinopati Tedavisi
Excimer Lazer
Femto Lazerli Katarakt Cerrahisi
Genel Göz Muayenesi
Glokom – Göz Tansiyonu
Göz İçi (Fakik) Lens Tedavisi
Göz Kapağı Bozuklukları
Göz Kapağı Estetiği
Göz Tembelliği (Ambliyopi)
Gözde Işık Çakması
Keratokonus – Kornea İncelmesi
Kontak Lensler
Refraksiyon (Kırma Kusurları) – Astigmatizm, Miyopi, Hipermetropi
Retina Dekolmanı – Retina Yırtığı
Şaşılık Tedavisi
Vitrektomi