Randevu Al

Günümüz modern insanı gerek uzak gerekse yakın için gözlük ve kontakt lenslerinden kurtulup daha konforlu bir görme ve yaşam kalitesi arzulamaktadır. Bu konuda kullanılan yöntemlerden biri de korneanın lazer ile yeniden şekillendirilmesidir. Tüm dünyada miyop, hipermetrop ve astigmatın düzeltilmesinde en sık kullanılan yöntem bu olmakla beraber bu cerrahiye uygun olmayan gözlerde göz içerisine lens de yerleştirilebilmektedir.

Kimler Lazer Ameliyatı İçin Uygundur?

  • 18 yaşın üzerinde olmak
  • Göz numarasında artışın durmuş olması
  •  Kornea kalınlığının yeterli olması
  •  -10.0 D’ ye kadar miyopu olanlar
  •  +6.0 D’ye kadar hipermetropisi olanlar
  •  6.0 D’ye kadar astigmatı olanlar
  •  Keratokonus, glokom vb. göz rahatsızlığı bulunmayanlar
  • Diyabet, romatizma hastalığı vb. sistemik hastalığı olmayanlar
  • Yapılan analizlerde göz yapısı lazer için uygun bulunanlar

 

Can Göz Kliniğinde Lazer

Kırma kusurlarının düzeltilmesinde çeşitli lazer yöntemlerinin (PRK, No-touch, SMILE vb) mevcut olmasına karşın dünyada en sık kullanılan ve en çok tecrübenin oluştuğu yöntem LASİK’tir. Can Göz kliniğinde lazer konusunda son derece deneyimli hekimler tarafından LASİK cerrahisi en modern sistemler kullanılarak bıçak (mikrokeratom) kullanılmadan Femto lazer yardımıyla gerçekleştirilir (i-LASİK). Bu cerrahinin en önemli avantajı ‘güvenlik’ ve ‘hassasiyet’tir.
 

Wavefront Teknolojisi

Halk arasında ‘kartal gözü’ olarak da adlandırılan bu teknoloji ile kişiye özgü lazer tedavisi yapılmaktadır. Kişide miyop, hipermetrop ve astigma dışında aberasyonların da düzeltilmesi görme kalitesini arttırmaktadır.

Lazer Öncesi

Kontakt lensinizi 3 gün önceden çıkartınız. Öncelikle detaylı göz muayenesi yapılır ve göz numaraları tespit edilir. Daha sonra kornea kalınlığı ve korneanın topografik haritalarını da içeren ayrıntılı analizler yapılır. Retina muayenesinde yırtık, delik vb risk oluşturan faktörler varsa ameliyattan önce bu alanlar argon lazer ile tedavi edilmeli, excimer lazer tedavisi en az 3 hafta ertelenmelidir.

  • Ameliyata Gelirken
  • Makyaj yapmayınız
  • Parfüm kullanmayınız
  • Kan sulandırıcı ilaçları kesiniz

Lazer Sırasında

Cerrahi ağrısızdır. Birçok hastamız konforlu bir cerrahi geçirmektedir. Gözler sadece damla ile uyuşturulur, bir gözün cerrahisi birkaç dakika sürer. İki göz için ameliyathanede kalış süresi yaklaşık 15 dakikadır.

Lazer Sonrası

Lazer sonrası evinize geri dönebilirsiniz. 4-5 saat kadar gözünüzde sulanma, batma, ağrı olması doğaldır. Doktorunuzun önerdiği şekilde damlalarınızı kullanın. Gözünüzü ovuşturmayın, su, sabun kaçırmayın. Lazer olduğunuz gün araç kullanmanız önerilmez. İlk kontrolünüz ertesi gündür. Bu kontrolden sonra birçok hastamız iş ve sosyal hayatına geri dönebilmektedir. Göz damlalarını 3-6 ay kadar kullanmanız gerekebilir.

Lazerle İlgili Merak Ettikleriniz

Güvenli midir?
FDA tarafından onaylanmış güvenli bir cerrahidir

 

Gözüm sıfırlanacak mı?
Hedef gözlüksüz konforlu bir yaşam kazanmaktır. Gözlüklerle görebildiğiniz kadarını gözlüksüz görmeniz amaçlanmaktadır. Lazerden sonra miyoplar %95, hipermetroplar %70 oranında gözlüksüz kalırlar.

 

Göz numaralarım tekrar artabilir mi?
Lazer, numaralar henüz ilerlerken yapılırsa tekrar gözlük kullanmak durumunda kalınabilir. Bu yüzden numaraların en az 1 yıldır artmıyor olması gereklidir.

 

Numaram artarsa tekrar ameliyat olabilir miyim?
Gözünüz uygunsa 2. kez olabilirsiniz.

 

Lazer olan ilerde katarakt ameliyatı olabilir mi?
Lazer sonrası katarakt cerrahisi olabilirsiniz.

Lasik, Femtosaniye Lazer (Femto Lasik-Göz Çizdirme)- İ-Lasik (Kişiye Özel Lasik)

Lasik: Miyopi , hipermetropi ve astigmaztizma gibi kırma kusurlarının eximer lazerle düzeltilmesi işlemidir.

 

Femto lasik: Özellikle korneası ince olan daha önce göz cerrahi girişimleri uygulanmış hastalarda tercih edilen bir yöntemdir. Femtolasik yöntemiyle astigmat, miyop, hipermetropi gibi refraksiyon kusurlarında tam düzelme hedeflenmekle birlikte ameliyat sonrası 0,50 derecenin altındaki değerler başarı olarak kabul edilir ve gözlük kullanımına gerek olmaz.

 

İ-lasik: Femtosaniye lazer ve eksimer lazer cihazları ile uygulanan bu yöntem, özellikle;

  • Yüksek astigmatizma,
  • Korneada düzensiz kusurlara bağlı sapmalar olması(aberasyon)
  • Kişinin daha önce katarakt kornea nakli gibi göz ameliyatı geçirmiş olması durumlarında uygulanır. Kişinin gözlüksüz veya kontak lenssiz görme seviyesinin ve görüş kalitesinin artırılmasını sağlar.

Femto Lasik -İ-Lasik Kimlere Uygulanır?

  • 18 yaş üzeri son 1 yılda kırma kusurunda değişiklik olmayan hastalar,
  • Miyopide yaklaşık 10, astigmatism ve hipermetropide 6 numaranın altındaki kırma kusurları,
  • Ameliyat öncesi ayrıntılı göz muayenelerinde kornea kalınlığı uygun olan hastalar,
  • Keretakonus (korneanın yapısal bozukluğu), glokom, şiddetli göz kuruluğu gibi engel durumu olmayan hastalara femto lasik uygulanabilir.

Femto Lasik Ve İ-Lasik Ameliyatına Hazırlık Aşamaları Nelerdir?

Ameliyat öncesi yumuşak kontak lens kullanıcılarında bir hafta, sert kontak lens kullanıcılarında ise iki hafta önceden lens kullanımının bırakılması gerekir.

Hastalar ameliyata makyajsız gelmelidir.

Femtolasik ameliyatı lokal damla anestezi ile ağrı ya da acı hissetmeksizin gerçekleştirilir. Her iki gözde de aynı seansta ameliyat yapılabilir, toplam ameliyat süresi 10-15 dakikadır. Ameliyat sonrası 3-4 saat gözlerde yanma, batma, sulanma, bulanı görme, ağrı gibi şikayetler olabilir.

Ameliyat günü koruyucu gözlük kullanılmalı, hekimin önerdiği antibiyotikli kortizonlu göz damlaları ve göz yaşı damlaları hekimin önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Hekimin önerdiği rutin kontrollerinize mutlaka uymalısınız.

Femto Lasik Ve İ-Lasik Ameliyatında Nadir De Olsa Görülebilecek Sorunlar

  • Gözde numara kalması; ameliyat öncesi kırma kusurunuz ne kadar yüksekse gözlerinizde az da olsa  kırma kusuru kalabilir.
  • Göze kan oturması: Ağrı yapmaz, yaklaşık 1 ay içinde kendiliğinden düzelir.
  • Diffüz lamellerkeratit alerjik bir reaksiyondur. Serumla göz yıkanarak ve damlalarla tedavi edilir.
  • Göz kuruluğu; sıklıkla geçicidir. Göz yaşı damlaları ile iyileştirilir.
  • Ekdazi : kornea kalınlığı, ve topografisi uyumlu olmayan bir göze lazer uygulandığında gelişir. Çok seyrek olarak yeterli karanlık ve yapıdaki kornea ve laser ameliyatlarından sonra da izlenebilir.

Femto Lasik Ve İ-Lasik Ameliyatı Sonrası Özen Gösterilmesi Gereken Durumlar

Ameliyat sonrası ilk 24 saat gözlerinizi ovalamayınız, banyo yapmayınız. Doktorunuzun önerdiği ilaç kullanım düzeni ve kontrollerinize özen gösteriniz.

PRK

Astigmatizma, miyopi, hipermetropi gibi kırma kusurları durumlarında kornea tabakasının lasik tedavisi için yeterli kalınlıkta olmaması halinde Kornea yüzeyindeki epidel tabakası kazınarak eksimer lazer ile altta kalan kornea dokusuna yeni şekil vererek gerçekleştirilmektedir.

PRK ameliyatı uygulanacak hastalarda miyopide yaklaşık 6 astigmatizm ve hipermetropide ise 2 numaranın altında kırma kusurları olması istenir. Ameliyat süresi her iki göz için toplam ortalama 12 dakikadır. PRK’nın lasik ameliyatlarına göre bir üstünlüğü söz konusu değildir.