DİŞ İMPLANTI
Özellikle erişkinlerde eksik dişler hoş olmayan bir görüntünün ötesinde aynı zamanda çiğneme fonksiyonunda bozulma, çürükler, eklem ağrıları, çene kemiğinde erime gibi çok sayıda işlevsel sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Günümüzde implant tedavileri bu sorunların giderilmesinde en etkin tedavi yaklaşımıdır. Diş implantı, çene kemiği ve diş eti sağlığı için çok önemli bir uygulamadır. Kişinin ağız ve çene yapısına uygun implant uygulamaları ile başarılı ve kalıcı sonuçlar elde edilebilmektedir. Diş implantları, estetik, rahatlık, konuşma ve fonksiyon olarak kendi dişinize en yakın tedavi seçeneğidir.
Gelişen teknolojiler sayesinde eksik dişler implant yöntemiyle kısa sürede tedavi edilebiliyor ve diğer dişler de zarar görmüyor. İmplant süresi, yapılacak diş sayısına bağlı değişkenlik gösterebilir. İmplant başarısını belirleyen ve etkileyen faktörlerin birisi kemiğin kalitesidir. Bunun yanı sıra tedaviden önce ve implantın ağızda kaldığı süre boyunca diş etlerinin sağlıklı olması da gereklidir.
İmplant tedavisi, çene ve yüz gelişimini tamamlamış olan ve kontrolsüz diyabet, hipertansiyon, onkolojik tedaviler dışında kalan herkese uygulanabilir. Üst yaş limiti yoktur. Tedaviden önce;
Şeker hastalarında, hastalığın düzene girmiş olması,
Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda ilaçların kesilmesi,
Kemik erimesi olanlarda uygun tedavinin alınmış olması gerekmektedir.
Öncelikle kişilerin radyolojik inceleme ve BT taramaları ile implanta uygun olup olmadığı belirlenir ve nasıl bir implant uygulanabileceği konusunda hastaya ayrıntılı bilgi verilir. Çene kemiklerinin ve kalan dişlerin ölçüsü alınır. Tedavi sırasında, hastaya hafif bir sedasyon verilir. İmplantlar titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir. 2-4 aylık tedavi sürecinde çene kemiği ile kaynaşmalarından sonra üzerine diş yapılarak tedavi sonlandırılır.
İmplant uygulamalarının en büyük yararları;
Dikkat edilecek noktalar;
Nadiren işlem sonrasında yanakta geçici bir renk değişimi, şişlik, ağrı kesicilerle geçen hafif bir ağrı yakınmaları olabilir.
İmplant yerleştirildikten sonra, normal diş çekiminin ardından duyulan ağrıdan farksız bir ağrı olmayacaktır.
Hastanın tercihine göre implant uygulaması sırasında genel ya da lokal anestezi kullanılabilmektedir.
Yeterli kemik dokusu bulunmayan kişilerde, implant uygulama alanında greftleme işlemleri ile yeterli kemik elde edildikten sonra implant uygulaması gerçekleştirilebilir.
Sigara kullanımı implant-çene kemiği arasındaki uyumu olumsuz etkilemektedir. İmplant uygulanan kişilere sigarayı bırakmaları önerilmektedir.
İmplantların ömrü birçok etkene bağlıdır. Genel ağız ve diş bakımı, günde 2 kere dişleri fırçalama, diş ipi kullanma ve ağız gargarası yapma implantların ömür boyu kullanımına yardımcı olacaktır.
Vücudun implantı reddetme durumu beklenmemektedir.
İmplantların kansere neden olduğunu gösteren hiç bir bulguya rastlanmamıştır.
İmplant uygulaması yapacak olan diş hekiminin deneyimli olması çok önemlidir.
İmplant Tedavisi Pahalı mıdır?
İmplant tedavisinin kişiye sağladığı rahatlık ve fayda, tedavi ücretinin önüne geçmektedir. İmplant fiyatları hastanın kemik durum ve kalitesine, işlemin zorluğuna ve implantın türüne göre değişkenlik gösterecektir. Kişiye özel ve kişiye uygun implantların seçilmesi çok gerekli ve önemlidir, kemik tipine en uygun olacak implanta diş hekimleri karar vermektedir. İmplant fiyatları diş hekimi muayenesinden sonra belirlenip değerlendirilmelidir.
Ağız ve Diş Sağlığı
20 Yaş Dişleri
Apikal Rezeksiyon
Çene Cerrahi
Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti)
Diş İmplantı
Diş Kistleri
Estetik Diş Hekimliği - Gülüş Tasarımı
Fissür Örtücüler
Flor Uygulamaları
Kanal Tedavisi, Dolgu (Endodonti)
Koruyucu Önlemler
Lamine Diş
Ortodonti
Pembe Estetik
Protetik Diş Hekimliği
Sinüs Lifting
Süt Dişlerinin Önemi
Zirkonyum Kaplama