Randevu Al

Boyun Germe Ve Gıdı Estetiği

Boyun germe ile ilgili estetik müdahaleler genellikle, çene kısmından boynun alt bölümüne kadar olan alanı kapsadığı için gıdı estetiği uygulamalarına da dikkat çekmek faydalı olacaktır.

 

Derinin canlı ve aktif bir yapı olduğu unutulmamalıdır. Birçok faktöre bağlı olarak, çeneden boynun alt kısmına kadar uzanan sarkmalar ve yağlanmalar meydana gelebilir, bu her iki cinsiyette görülmekle birlikte, özellikle kadınların en çok şikayetçi olduğu ve estetik görünümü bozan bir durumdur, bir hastalık değil, görsel bir problemdir. Bütün yüz algısı olumsuz şekilde etkilenmektedir.

 

Çenenin altındaki yağ tabakasının artması ya da üstteki derinin gevşemesi sonucu gıdı daha belirgin hale gelebilir. Gıdı bölgesinde görülen deformasyonlar, kişiden kişiye değişmekle beraber bir kütle şeklinde ya da sarkmış bir halde kendini gösterebilir. Sarkan gıdı görüntüsü kişiyi yaşlı ve daha şişman gösterir, çenenin daha küçük görünmesine yol açar.

Kimler Uygun Adaydır?

Boyun gıdı germe estetik uygulamaları, genellikle 50 yaş üstü hasta grubuna uygulanmaktadır. Fakat kalıtım, cilt yapısı, yaşam biçimi gibi faktörlerle ilişkili olarak sarkma durumu mevcutsa daha erken yaşlarda da müdahale yapılması söz konusudur.

  • Boyun bölgesindeki yaşlanma nedeniyle olduğundan daha ileri yaşta görünen kişiler
  • Boyun sarkması, boyun kırışıklıkları ve gıdı problemi olan kişiler
  • Yüz germe ameliyatı olmayı düşünen kişiler
  • Sağlıklı ve sigara (erken yaşlanma nedeni) kullanmayan kişiler

Boyun Gıdı Germe Nasıl yapılır?

Estetik sorunlara ne kadar erken müdahale edilirse çözüme ulaşmak daha küçük uygulamalarla birlikte daha kolay ve başarılı olacaktır. Boyun germe operasyonuna, genelde kulak arkasına denk gelecek şekilde bir kesiyle başlanır. Saçlı derinin hemen altında kalacağı için söz konusu kesi izi, görünüm açısından sorun yaratmayacaktır. Bu kesi sonrasında, boyun derisi orta hatta kadar her iki taraftan kaldırılır. Bu işlem sırasında kulak arkası veya bazen kulak önü kesileri görülebilen nitelikte olmayacaktır, fakat kişilerin yara iyileşme süreçlerinin de farklı olduğu gerçeğini unutmamak lazım.

 

Boyun bölgesi için uygulanabilecek cerrahi yöntemler arasında;

  • Kırışıklığa yol açan bantlarının ayrılması,
  • Boyun derisinin gerilmesi,
  • Liposuction veya direkt eksizyon müdahalesiyle, çene altı yağ dokusunun alınması
  • Platysma kasının onarılması,
  • Sarkık tükürük bezlerinin düzeltilmesi sayılabilmektedir.

Gıdı estetiği ile ilgili uygulamalar arasında ise; lazer lipoliz ile klasik yağ aldırma (liposuction), gıdı germe işlemi, medikal gıdı estetiği yöntemleri (soğuk lipoliz, ameliyatsız yüz germe, dolgu, mezoterapi, PRP gibi…) sayılabilmektedir. Gıdı estetiği açısından çene yapısının da önemi büyüktür, bu bağlamda gerekirse çeneye müdahale edilip, çenenin ideal olan ölçülere getirilmesi sağlanır ve gıdı sarkması düzeltilmiş olur. Yağ alımı veya germe işlemleri yüksek oranda kalıcı olacaktır.

Boyun Gıdı Germe Ameliyatı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Estetik müdahalelerin başarılı ve kalıcı olmasını cerrahinin yanı sıra kişilerin davranışları da belirlemektedir, hastaların özellikle verilen tavsiyelere uyum sağlaması önemlidir. Özellikle operasyon sonrasında kilo alımına dikkat etmek gerekmektedir. Estetik müdahalenin türüne göre lokal veya genel anestezi uygulaması gerekebilir.

 

Boyun germe ameliyatından yaklaşık 2 gün sonra hastalar taburcu edilir. Cerrahi sonrasında yaklaşık iki hafta süreyle yastıksız yatılmalıdır. Ameliyat sonrasında boyun cildinin altında kan birikimini engellemek için dren yerleştirilir ve operasyonun ertesi gününde çıkartılabilir. Dikişler beş gün-bir hafta süresi içinde alınabilir. Hastalara yaklaşık yine bir hafta-on gün boyunca bandaj/korse kullanımı önerilir.

 

Gıdı estetiğinde de yine bölgeyi destekleyen özel bandajlar önerilebilir, üç gün boyunca baş korsesi verilebilir. Hastalar, ameliyattan bir kaç gün sonra uçak yolculuğu yapabilirler. Güneş kremi kullanımı ve cilt bakımı birkaç hafta boyunca devam etmelidir. İlk günler hafif ağrı hissedilebilir, doktorunuzun önereceği ağrı kesicilerle bu hafifletilebilir. Operasyon sonrasında genelde birkaç haftalık istirahatin ardından yaklaşık bir hafta-on gün içerisinde normal hayata ve iş yaşamına dönmek mümkündür.

 

Özel tasarlanmış cihazlarla gerçekleştirilen ameliyatsız boyun gıdı germe uygulamalarında, boyun veya kulak arkasına kesi söz konusu değildir. Dolayısıyla yarım saat gibi çok kısa bir sürede işlem tamamlanabilir ve hastalar sonrasında günlük hayatlarına hemen dönebilirler.